dilluns, 11 de febrer del 2008

MORT DEL FILÒSOF FRANCÉS RENÉ DESCARTES

El dia 11 de febrer de 1650 mor a la cort de la reina Cristina de Suècia el filòsof francés René Descartes. Possiblement el més conegut d'aquest filòsof, considerat el pare de la filosofia moderna, siga la famosa cita: "cogito, ergo sum". El primer contacte amb la filosofia cartesiana hauria de fer-se mitjançant la lectura del Discurs del mètode, la seua principal obra i un text que trenca amb l'escolàstica pròpia de l'Edat Mitjana. En ella, Descartes explica el camí que segueix per arribar a la veritat, que en el seu cas és sinònim de certesa o evidència, i on s'arriba seguint els pasos del que ell anomena el "mètode". Aquest comença per posar en dubte tot el coneixement anterior i actual, per veure si resisteix la prova. Es basava, per tant, en la duda metòdica.

3 comentaris:

Jesús Ge ha dit...

Pues yo no dudo en que será un gran blog.
Gracias por tu trabajo.
Abrazo.

Anònim ha dit...

Vaja vaja!! Crec que el costum del qual parles l'agafaren juntes ja fa un parell d'anys. Benvinguda al meravellós món digital Aracne... Tens talent aprofita'n.

Una abraçada.

Andrea Dalmau Bayle ha dit...

Descartes és el pare de la filosofia, però també un dels iniciadors que al cap dels segles va induir a la formació de la Psicologia. Cal destacar que en el "Penso, després existeixo" és un fenòmen mental, fet que fa poc que me n'he adonat ^^

Bon blog ^^


~ Nariyah ~